Γαργαλιάνοι

Οι Γαργαλιάνοι είναι μια κωμόπολη του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, η οποία είναι χτισμένη σε ύψωμα με μαγευτική θέα στις ελαιόφυτες πεδινές εκτάσεις της περιοχής, και καταλήγει στη Μαραθόπολη, ένα γραφικό ψαροχώρι και το νησί Πρώτη. Επι πλέον απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τα Φιλιατρά, 25 χιλιόμετρα από την Πύλο και 30 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία και 50 χιλιόμετρα από το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και κατά επέκταση την Καλαμάτα.

Στους Γαργαλιάνους εκτός από τις κατοικίες, υπάρχει κεντρική αγορά, καθώς και διάφορα εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία, φούρνοι, παραδοσιακά καφενεία γύρω από την κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων και άλλους κεντρικούς δρόμους. Επίσης, καφέ, εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, σουπερ-μάρκετ, βενζινάδικα, βουλκανιζατέρ κ.λπ. καταστήματα διαφόρων μηχανολογικών εφοδίων και αγροτικών εργαλείων, που βρίσκονται σε διάφορα κεντρικά σημεία και τις οδικές αρτηρίες της πόλης.

Συμπληρωματικά επίσης λειτουργεί αθλητικό κέντρο, με στάδιο και κλειστό γυμναστήριο, χώροι κατάλληλοι για εκμάθηση μπαλέτου και μουσικής, τραπεζικά υποκαταστήματα, ταχυδρομείο, αγροτικό ιατρείο, διάφορα άλλα ιατρεία, Κέντρο Υγείας, τρία δημοτικά σχολεία καθώς και Γυμνάσιο και Λύκειο. Η πόλη είναι επίσης έδρα αρκετών πολιτιστικών, αναπτυξιακών και αθλητικών σωματείων, καθώς και της Μπρίσκειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

67 Ακίνητα
Ταξινόμιση ανά:

Compare listings

Compare